Архитектът Александър Бородин даде на читателите ни 3 добри съвета за

...
Архитектът Александър Бородин даде на читателите ни 3 добри съвета за
Коментари Харесай

АРХИТЕКТ: Вместо да прекарате 30 години в изграждане на къща, от която децата ви няма да имат нужда, направете ТОВА

Архитектът Александър Бородин даде на читателите ни 3 положителни съвета за създаване на къща, а неговият метод се основава на това да не строите къщите като здания, в които никой няма да живее, а да мислите мъдро и да действате в сходство с вашите потребности. Ако планирате да строите къща или ваканционен дом, чуйте какво има да ви каже експертът:

„ Децата ви в никакъв случай няма да имат потребност от къщата ви. Сега времената са тъкмо такива. Навремето проектирахме „ племенни къщи “, двуетажни и триетажни къщи за синове, снахи и внуци. Днес децата ни нямат потребност от такива домове.

Вашият наследник няма да желае да докара снаха си в такава къща, а и няма да изчака да умрете, преди да се ожени…

Така че за какво да строите къща за „ 300 “ години, да харчите необикновено количество пари и сила и идващото потомство даже няма да има потребност от нея? “

 голяма къща

Вместо това той предлага следното:

Съвет №1 – Изградете елементарна къща без партер или таван – единствено основите

Според него спестяванията са огромни, в случай че се построи къща единствено с две спални, кухня и баня.

„ Изчислете вярно ресурсите си и изберете каква къща ще построите без непотребни разноски и тежести след 10-15 години. “

Съвет № 2  – Организирайте рационално пространството

„ Ако към този момент строите къща, тя би трябвало да е тъкмо по вашите ограничения. Например, оставете прозорците на кухнята да гледат към пътя, тъй че до момента в който миете чиниите, да виждате кой идва и да можете да сложите кафето да се вари.

Барбекюто би трябвало да бъде направено по този начин, че да можете да се любувате на залеза, до момента в който печете. Важно е къщата ви да е комфортна за вас. “

 къща с басейн

Съвет номер 3  – Нямате потребност от басейн и гараж

„ Ако построите басейн в задния двор, ще стане следното: първата седмица всички ще плувате. Месец по-късно ще плувате един път на две седмици, а след 3-4 месеца към този момент никой няма да плува в басейна. Защо? Няма да имате време за това. След това ще гледате на басейна единствено като на обвързване за разчистване, в никакъв случай като източник на наслаждение.

Същото е ситуацията и с гаража. Само 5% от хората оставят колите си в гаража. Защо? От мързел! С течение на времето гаражът се трансформира в склад и след няколко месеца в него даже няма да има място за колата.

Така че се вслушайте в съвета ми и изградете мъдро, единствено най-основното. “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР